מתכון לרוטב סלסה מעגבניות מגי
צילום:יד מרדכי
- מאת: שף ברק יחזקאלי
- זמן הכנה:15 דק'
- רמת מורכבות: קל
מצרכים:
- 5 עגבניות מגי (אפשר גם רגילות)
- ענף מרווה
- שן שום
- מלח אטלנטי / גס
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
מניחים רשת צליה/מחבת גריל על להבה גבוהה ומחממים היטב
-
עליה מניחים 5 עגבניות שלמות עם ענף מרווה ושורפים אותן היטב מכל צדדיהן (רק עד שהקליפה שלהן משחירה)
-
מעבירים את העגבניות ועלי המרווה לקרש, קוצצים אותם גס יחד ומעבירים לקערה
-
קולפים וקוצצים שן שום
-
מתבלים את העגבניות בשום, הרבה שמן זית ומלח אטלנטי (או גס) לפי הטעם
- טובלים לחם קרוע ונותנים ביס
מוצרים מהמתכון
-
כ1.5 ק"ג במארז.
עגבניה מגי
מרווה טריה
250 גרם במארז
שום פנינה (סולו) ארוז
שמן זית יד מרדכי 500 מ"ל
שמן זית יד מרדכי